Výsledky druhej vlny zisťovania finančnej situácie a spotreby domácností - Cupak, Andrej, 1988-
Národná banka Slovenska realizovala v roku 2014 druhú vlnu zisťovania finančnej situácie a spotreby domácností. Toto zisťovanie je súčasťou projektu Európskej centrálnej banky Household Finance and Consumption Survey a zúčastňujú sa na ňom všetky krajiny eurozóny. Zisťovanie je prioritne zamerané na získanie údajov o bohatstve a zadlžení slovenských domácností, obsahuje aj údaje o príjmoch domácností a indikátory spotreby. Prezentácia vybraných základných výsledkov získaných z druhej vlny zisťovania a ich porovnanie s výsledkami prvej vlny prieskumu.