Vybrané aspekty bývania v európskych krajinách - Cár, Mikuláš
Prístup k slušnému a dostupnému bývaniu je základným právom, obecne uznaným na medzinárodnej úrovni a tiež v mnohých národných ústavách. Charta základných práv Európskej únie obsahuje právo na sociálne zabezpečenie aj pomoc pri bývaní. Vybavenosť obyvateľov bytmi. Výrazné rozdiely v bývaní v európskych krajinách. Vzťah podielu nehnuteľností na bývanie v súkromnom vlastníctve (v %) a počtu obývaných bytov na 1000 obyvateľov. Aktivity a výzvy na zlepšenie bývania v európskych krajinách.