Politika po slovensky: Nula žien vo vláde - Petková, Zuzana
Účasť žien v politike vo vyspelej Európe. Ženy v politike začínajú byť trendy, ale Slovensku sa zatiaľ táto vlna úspešne vyhýba. V nízkom pomere poslankýň v parlamente (20 percent) Slovensko v rámci únie tromflo len Maďarsko, kde je ich 10 percent. Silno prítomný paternalizmus a mužský princíp. Ženy v slovenskej politike.