Hodnotenie finančnej stability podniku prostredníctvom fuzzy logiky - Janáková, Hana
Vymedzenie nových netradičných metód skúmania, získavania a vyhodnocovania údajov v rámci realizovaného prieskumu je stále viac aktuálny. Transformovať hodnoty prieskumov ako nejasné, vágne pojmy do čísel pomocou fuzzy logiky je jednou z možností rozhodovať sa aj na základe nečíselných, resp. nepresných informácií. Poskytuje určitú možnosť vyjadriť ľudský úsudok a rozhodnutie matematickým spôsobom.