Energetická bezpečnosť a jej vplyv na zahraničnú politiku a medzinárodno-politický status Ruskej federácie - Krempaská, Lívia
Vymedzenie pojmu energetická bezpečnosť. Dimenzie energentickej bezpečnosti. Aplikovanie Baumannových dimenzií energetickej bezpečnosti na príklad RF.