Vnitřní bezpečnostní vývoj v Kolumbii od roku 2002 do roku 2012 - Ondrášek, Jan
Kolumbijský vnútorný konflikt. Aktéri kolumbijského konfliktu. Oficiálna kolumbijská vláda. Revolúčne ozbrojené sily Kolumbie - FARC. Národná oslobodenecká armáda - ELN. Spojená sebaobrana Kolumbie - AUC. Sekundárny aktéry kolumbijského konfliktu (USA, Venezuela). Ekonomický vývoj od roku 2002 do roku 2012.