<The> European union’s foreign policy system: the problem of coherence and effectiveness of the post-lisbon solutions - Dyduch, Joanna
Syntéza konceptu "europeizácie" a realistickej paradigmy medzinárodných vzťahov. Analýza podstaty a charakteru členských štátov EÚ z hľadiska suverenity a odovzdania právomocí nadnárodným inštitúciám v otázkach nadnárodnej politiky. Právny, inštitucionálny a politický systém v EÚ.