Ambivalentnosť ľudských práv a neurčitosť ich pojmu z pohľadu filozofie - Palovičová, Zuzana
Koncept ľudských práv z filozofického hľadiska. Snaha odpovedať na otázku, či je možná racionálna a univerzálne platná definícia ľudských práv vôbec. Spôsoby zdôvodnenie ľudských práv v súčasnej filozofii.