I Would Take any Job, but...: Biographies of Low-Educated Women at the Intersection of Class and Gender - Křížková, Alena
S prechodom na trhové hospodárstvo a znížením symbolického kapitálu pracovníkov v robotníckych a servisných oblastiach dochádza u žien s nízkym vzdelaním ku diskriminácii na trhu práce. Ženy s nízkym vzdelaním sa takto ocitnú na sekundárnom trhu práce z dôvodu diskriminácie na základe pohlavia. Analýza biografie žien v Českej republike.