Hrubý domáci produkt a kvalita života - Vlachynský, Karol
Štruktúra HDP, problémy jeho kvantifikácie, ako aj intenzita vplyvu na úroveň života členov spoločnosti. Dopad nerovnomerného rozdeľovania dôchodkov a majetku na úroveň života občanov. Vývoj metód súhrnného charakterizovania životnej úrovne a kvality života ľudí pomocou viacerých indexov. Uvedené sú aj niektoré medzinárodne porovnania.