Každý návrat do přítomnosti osvobozuje mysl - Kazdová, Alena
V USA a v Anglicku sa schopnosť tzv. všímavosti alebo otvorenej mysle ( v angličtine mindfulness) stala za posledné roky novým trendom v osobnom aj pracovnom živote. Zmyslom je zmeniť kvalitu bytia. Ľudia takto reagujú na záplavy informácií, sociálne aj ekonomické neistoty alebo stále rastúce požiadavky na pracovný výkon. Mindfulness proti stresu a panickej úzkosti. Čo táto metóda umožňuje.