Russia's view of relations with European union and the Visgrad group - Shishelina, Lyubov
Pôvod modernej ruskej politiky vo vzťahu k Európe. 2003 - Four Areas - štyri oblasti spolupráce EÚ - Rusko. Naštrbenie vzťahov konfliktami v Gruzínsku, Východným partnerstvom, odmietnutím Asociačnej dohody Ukrajinou. Súboj medzi EÚ a Ruskom o integráciu krajín bývalého ZSSR. Nejasné vzťahy vo V4 v postoji k Rusku a ukrajinskej kríze.