Kolísky kapitalizmu vyčnievajú dodnes - Lehuta, Michal
Čomu vďačia krajiny Beneluxu za svoj úspech. Štáty Beneluxu medzi najbohatšími krajinami Európy aj sveta. Vysoká životná úroveň. Zahraničný obchod naviazaný najmä na Nemecko. Medzinárodné inštitúcie v Beneluxe. Zadlžené Belgicko. Pomalší rast ekonomiky v Holandsku. Luxembursko ako daňový raj.