Na železnici patří i rychloobrátkové zboží - Kolář, Vojtěch
Pri realizácii prepravy rýchloobrátkového tovaru máloktorý logistický manažér volí železničnú prepravu, pretože má povesť pomalého dopravného prostriedku. Aj napriek tomu sú v Českej republike firmy, ktoré na prepravu rýchloobrátkového tovaru pravideľne využívajú železničnú dopravu. Príklad Karlovarských minerálnych vôd. Náročnosť realizácie prepravy. Využívanie kombinovanej dopravy.