Prvky sociálnej ekonomiky v histórii - Poláčková, Hana, 1968-
Porovnanie charitatívnej práce, sociálnej práce, sociálneho podnikania a spoločensky zodpovedného podnikania. Obdobie raných civilizácií staroveku. Prvky sociálnej ekonomiky v stredoveku. Postupná sekularizácia princípov sociálnej ekonomiky v novoveku.