Miera (skóre) ziskovej efektívnosti kontra tradičné ukazovatele výkonnosti - Boďa, Martin
Metódy hodnotenia výkonnosti rozhodovacích jednotiek (typicky podnikateľských subjektov), ktoré v rámci svojej činnosti realizujú či už fyzickú, alebo konceptuálnu transformáciu vstupov na výstupy. Hoci analytická časť článku vzťahuje hodnotenie výkonnosti na komerčné banky ako názorný príklad rozhodovacích jednotiek, rámec uvádzaných súvislostí sa dotýka ľubovoľnej organizačnej samostatnej jednotky (napríklad podnikateľského subjektu, neziskovej organizácie alebo armádnej zložky), u ktorej možno uvažovať o vstupoch a výstupoch.