Reálne menové kurzy a vonkajšie nerovnováhy v krajinách PIGS Real - Mirdala, Rajmund
Analýza pôsobenia reálnych menových kurzov na vývoj bežných účtov platobnej bilancie v krajinách PIGS. Odhad VAR modelu a výpočet impulse-response funkcie bežných účtov odrážajúcich pôsobenie šoku reálneho menového kurzu (na báze CPI a ULC). Vplyv krízového obdobia na prezentované výsledky zohľadním odhadnutím dvoch modelov pre každú krajinu za obdobie 2000-2007 a 2000-2014.