Analýza efektívnosti výberu DPH na Slovensku - Bánociová, Anna
Efektívny výber DPH predstavuje veľmi dôležitú zložku pre napĺňanie príjmovej stránky štátneho rozpočtu každého štátu. Dôležitosť efektivity výberu daní potvrdzuje aj Európska únia. Európska komisia v pravidelných odporúčaniach členským krajinám EÚ vydala pre Slovensko niekoľko dôležitých odporúčaní. Okrem zlepšenia efektivity vynaložených nákladov v zdravotníctve, boja s nezamestnanosťou a podporu vzdelávania, skvalitňovania investičného prostredia a verejného obstarávania, Slovensko by malo zabezpečiť vyšší výber daní. Efektívny výber DPH predstavuje jeden zo základných predpokladov úspešného rozvoja slovenského národného hospodárstva.