Vykazovanie vybraných derivátových finančných nástrojov podľa medzinárodných štandardov finančného vykazovania - Schwarzová, Mária
Slovenské banky využívajú derivátové finančné nástroje k zmierňovaniu devízového rizika. Prezentácia vykazovania derivátových finančných nástrojov najmä vo forme menových forwardov v zmysle požiadaviek Medzinárodných štandardov finančného vykazovania IFRS vo všeobecnosti a aj na konkrétnom príklade. V rámci priebežných účtovných závierok zostavených podľa IFRS banky zverejňujú finančné informácie a informácie týkajúce sa hospodárenia a riadenia banky, čoho súčasťou sú aj derivátové finančné nástroje.