Sekuritizačný prístup k prenosu rizika dlhovekosti - Komadel, Daniel
Príspevok sa zameriava na potenciál katastrofického dlhopisu ako nástroja prenosu rizika dlhovekosti. Analyzuje jeho štruktúru, pričom kladie dôraz na adekvátne nastavenie spúšťača. Funkčnosť matematického aparátu ukazuje na riešenom numerickom príklade s využitím slovenských historických dát.