Migrácia a rozvoj: faktory ich širšieho kontextu - Přívarová, Magdaléna, 1955-
Základná súvislosť medzi migráciou a rozvojom. Migrácia a rozvoj: samočinne udržiavaný proces. Efekty migrácií a ich väzba na rozvoj. Migrácia v Afrike a v Európe. Migrácia ako slobodná voľba a migrácia z donútenia.