Kontrola správnosti vecnej stránky účtovníctva v roku 2015 - Pakšiová, Renáta, 1974-
Každá účtovná jednotka je povinná zostavovať účtovnú závierku, ktorá má poskytovať verný a pravdivý obraz o jej majetkovej a finančnej situácii ku dňu, ku ktorému sa zostavuje ÚZ. Týmto dňom je posledný deň účtovného obdobia alebo iný deň v priebehu účtovného obdobia, ak si to vyžaduje osobitný predpis. Vzhľadom na to, že väčšina ÚJ pred účtovným obdobím hospodársky rok uprednostňuje účtovné obdobie kalendárny rok, tak koncom roka 2015 sa im blíži aj povinnosť zistiť všetky skutočnosti potrebné na zabezpečenie zobrazenia verného a pravdivého ekonomického a finančného obrazu ÚJ ÚZ zostavenou k 31. 12. 2015.