Východiská prístupov k problematike hospodárskych cyklov a ich relevantnosť pre súčasnosť - Matoušková, Eleonóra, 1962-
Klasifikácia príčin vzniku hospodárskych cyklov podľa Thomasa W. Mitchella. Teórie, ktorých autori vidia príčinu hospodárskych cyklov vo fyzikálnych procesoch. Teórie, ktorých autori vidia príčinu hospodárskych cyklov v emocionálnych procesoch človeka. Teórie, ktorých autori vidia príčinu hospodárskych cyklov v inštitucionálnych procesoch.