Determinanty medzinárodnej migrácie a vybraný súčasný výskum - Toma, Ján
Prístupy ekonomickej teórie k medzinárodnej migrácii pracovných síl. Makroteórie medzinárodnej migrácie. Mikroteórie medzinárodnej migrácie. Výskum migrácie medzi krajinami Európskej únie. Výskum externej migrácie (okrem migrácie medzi krajinami Európskej únie). Sumarizácia výsledkov uvedených štúdií.