Modely s binárnou závisle premennou - Coss, Soňa
Probitový a logitový model patria medzi najčastejšie používané zovšeobecnené lineárne modely, ktoré sú využívané v prípade binárnej závisle premennej. Hlavný rozdiel medzi logistickým a probitovým modelom predstavuje predpoklad o rozdelení náhodnej zložky. Obe linkové funkcie patria medzi krivky sigmoidného tvaru, tzv. S-krivky s hodnotami v intervale 0 až 1.