Spoločenský blahobyt, maximalizácia zisku a tvorba podmienok pre zodpovednú sociálnu politiku podnikov na Slovensku - Valach, Matej
Potreba nového myslenia s orientáciou na udržateľnosť ekonomického rozvoja. Jednostranná orientácia na maximalizáciu zisku či trhovej hodnoty len pre vlastníkov a sledovanie ich záujmov v procese rozdeľovania vytvorených hodnôt je v protiklade s ideou spoločensky zodpovedného podnikania a spôsobuje sociálnoekonomické nerovnosti.