Význam mediálnej gramotnosti a jej zvyšovanie prostredníctvom mediálnej výchovy - Orbánová, Darina
Vzťah mediálnej gramotnosti a mediálnej výchovy a poukázanie na to, že médiá majú v živote človeka významnú úlohu, tak pozitívnu, ako aj negatívnu. Zvyšovanie mediálnej gramotnosti ľudí ako súčasti formálneho i neformálneho vzdelávania.