Petriho siete ako nový nástroj na modelovanie a simuláciu procesov - Filanová, Jana, 1967-
Petriho siete sa používajú najmä na pochopenie fungovania zložitejších systémov, ich analýzu a charakteristiku. Implementácia metódy redukcie Petriho siete do optimalizačného softvéru.