Zamestnávanie cudzincov - Pšenková, Júlia
Zamestnávanie cudzincov je aktuálnou problematikou. Jeho náročnosť spočíva v tom, že ako zamestnávateľ musíme v každom konkrétnom prípade posúdiť aspekty súvisiace s jeho zamestnávaním, a to povolenie na zamestnanie, pobyt na území SR, sociálne a zdravotné poistenie, daň zo závislej činnosti, ročné zúčtovanie dane. Štátny príslušník krajiny EÚ, Európskeho hospodárskeho priestoru, občan Švajčiarskej konfederácie a ich rodinní príslušníci. Štátny príslušník tretej krajiny.