Sirotský dôchodok - Mintál, Ján
Sirotský dôchodok predstavuje dôchodkovú davku, ktorá sa za podmienok ustanovených zákonom poskytuje zo starobného poistenia alebo z invalidného poistenia. Účelom tejto sociálnej dávky je zabezpečiť sirote príjem v prípade úmrtia jej rodiča alebo osvojiteľa. Nárok dieťaťa na dva sirotské dôchodky. Určenie sumy sirotského dôchodku.