Impact of Environmental Taxes on Sustainable Energy Development in Baltic States, Czech Republic and Slovakia - Štreimikienė, Dalia
Ekologickej dane majú priamy vplyv na rozvoj udržateľnosti energetiky. Existuje rad členských štátov EÚ, ktoré používajú dane za znečistenie životného prostredia ako hlavný ekonomický nástroj znižovania znečistenia ovzdušia. Porovnávacie štúdie environmentálnych daní a indikátorov udržateľného rozvoja energetického sektora v Pobaltí, Českej republike a na Slovensku. Úloha environmentálnych daní pri dosahovaní udržateľnosti energetiky.