Aj Barma má svojho Havla - Pressburg, Adrian Peter
Dlhoročná disidentka Su Ťij vyhrala voľby a ujíma sa vlády. Hlásanie zásady nenásilného odporu. Beh na dlhé trate. Snaha o premenu vojenskej diktatúry a korupčno-klientelistickej mašinérie v Mjanmarsku (nový názov pre Barmu). Su Ťij známa ako perzekvovaná opozičná politička. Udelenie Nobelovej ceny mieru v roku 1991.