Pohľadávky a záväzky v účtovníctve samosprávy - Majorová, Miriam
Pohľadávky a záväzky predstavujú zúčtovacie vzťahy v rámci účtovníctva obcí, t. j. zabezpečujú účtovné zobrazenie väčšiny vzťahov účtovnej jednotky, ktoré vznikajú medzi organizáciou a ostatnými subjektmi, medzi viacerými účtovnými obdobiami a medzi vnútroorganizačnými útvarmi.