Daňové výdavky až po zaplatení v roku 2015 - Strählová, Jarmila
Novelou zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. , ktorá je platná od 1. 1. 2015 sa podnikateľom obmedzila možnosť znižovať základ dane pomocou niektorých daňových výdavkov. Vybrané daňové výdavky môžu u podnikateľov znížiť základ dane až po zaplatení, niektoré už vôbec nebude možné do daňových výdavkov dať (napríklad zmluvné pokuty, poplatky z omeškania, úroky z omeškania). Výdavky, ktoré môžu u podnikateľa ovplyvniť základ dane až po zaplatení. Podnikateľ, ktorý chce uplatniť takéto výdavky do daňových výdavkov a tým znížiť základ dane za rok 2015, ich musel do konca roku 2015 skutočne zaplatiť. Ilustračné príklady.