Vznik zdaniteľného plnenia pri dodaní tovaru podliehajúcemu DPH - Boráková, Lucia
Dane predstavujú kľúčovú súčasť podnikateľského prostredia a dôležitý nástroj zvyšovania príjmov do štátneho rozpočtu. Daňová sústava preto musí byť, z hľadiska jej koncepcie a konkrétnej aplikácie, predovšetkým transparentná, predvídateľná a primeraná. Dodanie tovaru predstavuje najčastejší spôsob realizácie obchodných záväzkových vzťahov podnikateľských subjektov.