Ako sa mení oceňovanie v účtovníctve od 1. januára 2016 - Pakšiová, Renáta, 1974-
V zmysle povinností členských štátov EÚ vyplývajúcich z ustanovení smernice Európskeho parlamentu a Rady 2013/34/EÚ z 26. júna 2013 o ročných účtovných závierkach, konsolidovaných účtovných závierkach a súvisiacich správach určitých druhov podnikov, ktorou sa mení smernica Európskeho parlamentu a Rady 2006/43/ES a zrušujú smernice Rady 78/660/EHS a 83/349/EHS konala aj SR, keď prijala zákon č. 130/2015 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v z. n. p. (ďalej len „zákon o účtovníctve“). Táto novela zákona o účtovníctve nadobudla účinnosť 1. júla 2015, bola zverejnená v čiastke 40/2015 Zbierky zákonov Slovenskej republiky a upravuje svojimi ustanoveniami, okrem iného aj spôsoby oceňovania v súlade so smernicou Európskeho parlamentu a Rady 2013/34/EÚ.