Patentový box – výzva pre Slovensko - Balco, Tomáš
Pojem „Patentový box“ už niekoľko rokov rezonuje v rámci podnikateľského prostredia v Európskej únii, ale podobne rezonuje aj v rámci diskusií daňových správ a ministerstiev financií v rámci EÚ, ale tiež na globálnej úrovni. Ide o pojem, za ktorým sa skrýva špeciálny daňový režim, ktorý má za cieľ poskytnutie daňových výhod podnikateľským subjektom, ktorý poberajú príjem z komerčného využitia nehmotných aktív.