Ervin Hexner (zabudnutý ekonóm) - Holec, Roman
Ekonomika krajiny je obyčajne úzko spätá s vývojom ekonomickej teórie. Tá spoluvytvára vývojové predpoklady a rámcové podmienky, nastavuje legislatívu i správanie sa štátu a súčasne reaguje na všetky globálne i regionálne poruchy ekonomického cyklu. Skutočnosť, že malá slovenská ekonomika sa vie v Ervinovi Hexnerovi pochváliť osobnosťou medzinárodného formátu, je dôsledkom hlavne toho, že väčšinu svojho produktívneho života strávil v USA a presadil sa v podmienkach najväčšej svetovej ekonomiky a v tvorivom prostredí najvýznamnejších ekonomických škôl.