Zmeny vo vývoji svetovej a slovenskej ekonomiky pod vplyvom hospodárskej krízy s akcentom na informačné a komunikačné technológie - Benkovičová, Katarína
Tendencie vývoja svetového hospodárstva v období po vypuknutí globálnej finančnej a hospodárskej krízy. V príspevku bola analyzovaná väzba medzi pozíciou hospodárstva v rebríčku konkurencieschopnosti jednotlivých ekonomík podľa Svetového ekonomického fóra a vývojom hrubého domáceho produktu a verejného dlhu Slovenskej republiky. Vplyvy finančnej krízy na konkurencieschopnosť. Meranie konkurencieschopnosti krajín prostredníctvom indexov IKT. Index sieťovej pripravenosti krajín (The Networked Readiness Index – NRI).