Európsky fond na prispôsobenie sa globalizácii - Vidová, Jarmila, 1967-
Európsky fond na prispôsobenie sa globalizácii bol zriadený nariadením Európskeho parlamentu a Rady č. 1927/2006 na obdobie trvania viacročného finančného rámca od 1. januára 2007 do 31. decembra 2013.1 Komisia vo svojom oznámení z 29. júna 2011 pod názvom „Rozpočet stratégie Európa 2020“ uznáva úlohu EGF ako flexibilného fondu, ktorého cieľ je podporiť pracovníkov, ktorí stratili prácu, a pomôcť im čo najskôr nájsť ďalšiu prácu. Únia by mala počas trvania viacročného finančného rámca od 1. januára 2014 do 31. decembra 2020 naďalej poskytovať špecifickú jednorazovú podporu s cieľom uľahčiť prepusteným pracovníkom opätovné začlenenie do zamestnania v takých oblastiach, sektoroch a na takých územiach alebo trhoch práce, ktoré utrpeli šok vyvolaný závažným narušením hospodárstva.