Analýza externalít a ich pôsobenia na medzinárodné podujatia v cestovnom ruchu - Olympijské hry Londýn 2012 - Fuller, Sabina
V príspevku je rozoberaný vplyv externalít na medzinárodné podujatie, ktoré je nutné organizátormi zohľadniť pri plánovaní eventov, účastníkmi pri ich pôsobení na podujatí a návštevníkmi pri kúpe vstupenky. Medzi takéto externality patria politické, ekonomické, socio-demografické, technologické, právne, environmentálne a iné, ktoré boli v tomto príspevku analyzované v súvislosti s vplyvom, účinkom a rizikami na proces plánovania medzinárodného podujatia. Športové podujatie medzinárodnej úrovne, akými sú Olympijské a paraolympijské hry v Londýne 2012 je excelentným príkladom, ako sa tieto externality zapracovali do plánovania, a slúži tak ako vzor pre ostatných.