Analýza výskytu gaziel na Slovensku s dôrazom na cestovný ruch - Fúrová, Terézia
Gazely - pojmy, definície. Tri hlavné typy spúšťačov rastu v podnikoch. Príspevok skúma gazely, ktoré predstavujú podniky vybraných poznatkovo intenzívnych trhových služieb a podniky cestovného ruchu. Priestorové usporiadanie gaziel na Slovensku. Rozmiestnenie gaziel cestovného ruchu v regiónoch cestovného ruchu v roku 2012. Závislosť medzi počtom gaziel v cestovnom ruchu a vo vybraných poznatkovo intenzívnych trhových službách a úrovňou regionálneho HDP.