Medzinárodný menový fond - vplyv finančnej krízy na riadenie a finančné zdroje - Huláková, Lenka
Na vzniku Medzinárodného menového fondu sa dohodli zástupcovia 44 krajín na zasadnutí Medzinárodnej a finančnej konferencie v meste Bretton Woods v USA dňa 22. júla 1944. Hlavným cieľom bolo predísť ďalšej svetovej hospodárskej kríze po kríze v tridsiatych rokoch. Oficiálne však MMF vznikol v decembri 1945, kedy prvých 29 členov podpísalo Články dohody a svoju činnosť začal 1. marca 1947.