Can consumer confidence help to predict the inflation of V4 countries? - Illéšová, Veronika, 1987-
Model HAR (heterogénny autoregresívny model) na predpoveď vývoja inflácie o mesiac skôr oproti HICP. HAR obsahuje aj CCI (index spotreb. dôvery). Porovnanie výkonnosti modelov testom Diebold - Mariano.