[Príhovor zástupcov diplomatického zboru J. E. Félix Valdés, veľvyslanec Španielskeho kráľovstva] - Paľková, Jana
Vznik španielčiny v Kastílii. Obohacovanie jazyka z iných častí Španielska ako aj z Ameriky. V súčasnosti je španielčina prítomná vo viac než 20 krajinách, kde je aj úradným jazykom. Vyučovanie španielskeho jazyka v mnohých krajinách sveta. Rôznorodé kultúrne vplyvy na jazyk.