[Príhovor zástupcov diplomatického zboru J. E. Roberto Martini, veľvyslanec Talianskej republiky] - Sehnal, Roman
Jazyk je spoznávacou črtou a samotnou identitou ľudstva. Taliančina je jazykom "srdca" a zároveň jazykom "mozgu". Ovládať taliansky jazyk znamená mať prístup k spoločne zdielanému bohatstvu spoločných európskych dejín, teda k bohatstvu "srdca". Významným prínosom je činnosť Talianskeho kultúrneho inštitútu v Bratislave.