Palestínske odbojové hnutie v Libanone a „Káhirská dohoda 1969“ - Sorby, Karol R.
Káhirská dohoda posilnila egyptské postavenie tak medzi bežným muslimským obyvateľstvom, ako aj jeho vedením. Po prvé, poskytla tradičnému vedeniu, ktoré predstavovali zámienku na to, aby sa znovu zaoberalo libanonským režimom, ktorý bol prakticky ponechaný v rukách kresťanského prezidenta viac ako šesť mesiacov. Káhira ukázala muslimským politickým vodcom, že bude chrániť ich záujmy v Libanone. Výsledkom bolo, že Rašīd Karāmī sa pustil do úlohy zostaviť vládu, ktorá uvedie Káhirskú dohodu do života.