Taiwan’s growing economic dependence on CHina: a reason to fear? - Končiková, Veronika
V súčasnom svete sa bezpečnostná situácia stáva prvoradou. Je naplnený konfliktami, ktorých nové prebudenie by mohlo spôsobiť významnú nerovnováhu. Jedným z takých konfliktov je aj konflikt medzi Čínskou ľudovou republikou a Čínskou republikou. V roku 2014 došlo pri podpisovaní zmluvy vedúcej k prehĺbeniu ekonomickej integrácie medzi týmito dvoma stranami k mohutným protestom. Zhodnotenie vzťahov medzi ČĽR a ČR a analýza vplyvu rastúcej ekonomickej závislosti na bezpečnosť v Taiwanskej úžine.