Analýza finančnej výkonnosti podniku - Sabolová, Martina
Charakteristika výkonnosti podniku na základe vybraných finančných ukazovateľov. Tradičný prístup, pri ktorom je prioritou podniku dosahovanie zisku a moderný prístup, ktorý preferuje maximalizáciu trhovej hodnoty podniku. Metóda kvantifikácie determinujúcich činiteľov, analýza zmien zvolených metrík a vplyvy jednotlivých činiteľov.