Nové prístupy k výžive - funkčné potraviny - Rogovská, Vanda
Príspevok predstavuje úvod do problematiky funkčných potravín. Snahou je zodpovedať nasledovné otázky: „Čo sú to funkčné potraviny? Vieme, čo konzumujeme? Je konzumácia čokolády – ako jednej z funkčných potravín - vôbec zdravá?“ Prvá časť príspevku ponúka odpovede na tieto otázky z teoretického hľadiska. V druhej časti autorky analyzujú výsledky anonymného dotazníkového dopytovania na vzorke 115 respondentov. Prieskum trhu formou dotazníka bol zameraný na znalosti respondentov o funkčných potravinách, a to najmä čokolády. Hodnotené sú aj spotrebné návyky respondentov pri nákupe čokolády a čokoládových výrobkov.